יום ראשון, 30 בינואר 2011

מה שלא כתוב- לא קיים

אין כל תועלת באפיונים ובמפרטים שביצענו בעמל רב, אם הספק אינו מקבל אותם מנוסחים היטב ובאופן מדויק. אל תחסכו במפרטים טכניים, הגדרות מסחריות, משפטיות וכל דרישה אחרת שברצונכם לקבל בסוף התהליך. ככל שהניסוח יהיה מפורט ומדויק יותר, כך תקבלו בדיוק מה שאתם זקוקים לו, השוואת הצעות הספקים תהיה על בסיס זהה וחילוקי הדעות לאחר חתימת ההסכם תשאף לאפס.

סובארו או מרצדס?

טרם כל התחלה של תהליך רכש, ראוי לעצור לרגע ולחשוב מהם הצרכים האמיתיים של הארגון. האם מה שרכשנו עד היום תאם לצורך או נבע מקיבעון מתמשך? האם אפשר להסתפק במוצר פשוט יותר מבלי לפגוע בתהליכים אחרים בארגון? האם אנו באמת זקוקים לזמן אספקה של שבוע למרות שלא תמיד קיימת לכך סיבה אמיתית? אפיון נכון של מפרטים וצרכים יכול לחסוך לארגון ממון רב ולא פחות חשוב מכך- לשפר את רמת השירות ואת זרימת העבודה.

http://www.rfp-consult.co.il/main.asp?sel_nav1=3&sel_nav2=4&sel_header=%D7%A8%D7%9B%D7%A9%20%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8%20%D7%97%D7%95%D7%A5&cat=site

יום שבת, 29 בינואר 2011

אמוציות ורכש

העיסוק ברכש הוא בין התחומים האמוציונאליים הקיימים. הוא מערב כוח, השפעה וכסף רב. כולנו יודעים לקנות, או לפחות ככה אנו חושבים, ולכן ננסה להתערב בעבודתו של איש הרכש, מה שלעולם לא ננסה, למשל, לעשות למנהל השיווק. אמוציות ועסקים לא הולכים יד ביד, לא כל שכן אמוציות ורכש.
המלצתנו- נטרלו את האמוציות דקה לפני תחילת העיסוק ברכש.

יום רביעי, 26 בינואר 2011

מה זה רכש במיקור חוץ?

למרות שברבות הזמן צברנו לא מעט לקוחות גדולים, פתרונות ברכש עדיין נשמע לחלק ממנהלי ארגונים שונים כעניין הדורש הסבר והרחבה. לשמחתנו, אין יותר מדי חברות המספקות שירותים דומים לשלנו. למעשה, במובן מסויים אנו אף יחודיים בתחומנו, אם לוקחים בחשבון את האופן הספציפי בו השירות מסופק ללקוח. למרות שהאתר שלנו מבהיר היטב את מהות השירותים והרעיון העומד מאחוריהם, צרפנו מצגת קצרצרה שתעשה קצת סדר.


כל הוצאה היא רכש

לא מעט ארגונים נוטים לחשוב בטעות, כי רכש מתייחס למוצרים ספציפיים בלבד. למשל, לרכיבים אלקטרוניים, לחומרי הגלם לייצור, או לכל היותר לתפריטים הדרושים לתפעול שוטף כמו פריטי ריהוט, מיזוג וציוד חשמלי. בכך הם למעשה מאבדים פלח הוצאות ניכר המהווה רכש לכל דבר. למעט משכורות לעובדים, כל הוצאה היא רכש טהור. החל משירותים שונים (שמירה, ניקיון, הסעדה), דרך יועצים הפועלים בארגון ועד- תאמינו או לא- ארנונה, חשמל ומיסוי מוניציפאלי. למרות שאלה האחרונים נוטים להיתפש בתודעה כגזירה משמים שאין כל ברירה אלא לקבלם בהכנעה, האמת הפוכה לחלוטין. יש מה לעשות, והרבה. באמצעות התנהלות נבונה, ניתן לחסוך ברוב המקרים עשרות אחוזים בעלויות הארנונה והחשמל, ולעיתים אף לקבל החזרים רטרואקטיביים אשר יכולים להגיע למיליוני שקלים בארגונים גדולים.
אנו יודעים לבצע ניתוח הוצאות מקיף בארגון ולאתר את גורמי ההתייעלות בכל התחומים, גם בארנונה וחשמל. כל דקה שהארגון אינו מטפל בנושאים אלה באותן מתודולוגיות של רכש- היא דקה מבוזבזת.

http://www.rfp-consult.co.il/main.asp?sel_nav1=3&sel_nav2=14&sel_header=%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%AA%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA&cat=site

כמה הבהרות על פתרונות הרכש

רבים מלקחותינו הפוטנציאלים מגלים בפתרונות שאנו מציעים עניין רב. הם מבינים את היתרונות הרבים והייחודיים לארגון ושואלים את השאלות הנכונות, הטבעיות, כדי לוודא שהם אכן עושים את הדבר הנכון.
חששות ומחסומים פסיכולוגיים הינם דבר מובן וטבעי בהחלט, בעיקר כאשר מדובר בפתרון הנוגע בתהליך כה מרכזי ומשמעותי כרכש. מה אנחנו בדיוק מציעים? האם זה לא מסוכן להוציא את הרכש למיקור חוץ? האם לא עדיף לגייס עובד? מה קורה עם מערכות המידע? מהם הסיכונים ומהם היתרונות? האם עובד מיקור החוץ לא יהפוך ביום מן הימים לעובד קבוע בארגון? ומה אם נרצה לקלוט אותו בעצמנו?
שאלות אלה ודומות להן עולות בפגישותינו מול מנהלים רבים. החלטנו לרכז את התשובות בדף "שאלות נפוצות" בהיר וממצה. נשמח לענות על כל שאלה נוספת גם כאן.
http://www.rfp-consult.co.il/main.asp?sel_nav1=2&sel_nav2=37&sel_header=%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA&cat=site