יום רביעי, 16 בפברואר 2011

להגיע לראיון עבודה? זה פאסה

מחפש העבודה מוצא עצמו מתנייד בין מקומות עבודה פוטנציאליים רבים, לעיתים רחוקים ממקום מגוריו. אנו ב-RFP מאמינים כי בעידן האינטרנט לרוב הטרחה מיותרת. אנו מאמינים כי ניתן לראיין את העובד בביתו, בעת שהוא נינוח ורגוע. ראיון טלפוני לבדו אינו תמיד מספיק- חשוב לראות את המועמד, להביט בעיניו ובשפת גופו. לשם כך, בין היתר, הומצאה מצלמת הרשת- פריט אשר נמצא היום כמעט בכל בית, לא כל שכן מיקרופון המובנה ברוב המחשבים הביתיים.
אנו שמחים להשיק את מערכת הראיונות האינטרנטיים אשר תאפשר ראיון באופן מיידי, ללא כל טרחה מצד המועמד ובמינימום לחץ, כדי שיוכל לבטא את מירב יכולותיו וכישוריו. התהליך המהיר יועיל הן למועמד והן לחברה המגייסת. עוד שירות יעיל מבית RFP פתרונות רכש.
בהצלחה בראיון!

יום שני, 14 בפברואר 2011

מוקד רכש- ללכת עם, להרגיש בלי

ארגונים רבים הבינו את חשיבותו של תהליך הרכש. עם זאת, לא לכל הארגונים היכולת, הידע או האמצעים להחזיק במערך רכש גדול ומפואר. מחלקת רכש עולה כסף. במחבחן של עלות מול תועלת, יתכן ובמקרים מסוימים לא תהיה הצדקה להחזיק מערך רכש גדול למול הוצאות רכש קטנות יחסית.
לארגונים מסוג זה פיתחנו מוצר ייחודי המאפשר ניהול חיצוני של משימות רכש ובקרה באמצעות מוקד רכש ייעודי הפועל במשרדנו.

הרווח:

ניהול רכש, תקציב ובקרת חשבוניות חלקי או מלא.
זמינות מלאה למשך כל שעות העבודה ע"י איש רכש מקצועי ייעודי.
טיפול מהיר ויעיל בכל פנייה באותו יום עבודה תחת SLA קפדני.
ניהול תהליכי הרכש באמצעות SAP Business One
אפשרות לניהול הרשאות וחתימות אלקטרוניות להנהלת הארגון.
אבטחת מידע קפדנית למערכות המידע ולתהליכים ידניים
מקסימום תפוקות במינימום הוצאה.

למי מתאים השירות?


ארגונים קטנים ובינוניים בעלי היקף רכש קטן - בינוני.
ארגונים המעוניינים להפריד את הרכש הכללי מרכש הליבה.
ארגונים המעוניינים לחסוך בכוח אדם ותשומות ניהוליות.
ארגונים נטולי יחידות רכש, בקרה או מערכות מידע ברכש.

יום שבת, 12 בפברואר 2011

מכרזים מקוונים- הטריק לתוצאות מהירות

מכרזים מקוונים הם שיטה חדשה יחסית לביצוע סורסינג אשר צוברת תאוצה בשנים האחרונות. המכרז המקוון עושה שימוש במודלים מתמטיים מתקדמים הכוללים גם יישומין מתורת המשחקים לצורך מיקסום הערך לארגון בכל מכרז בהתאם לגורמים משתנים כגון: מספר ספקים בענף, כמות מוצרים, מאפייני המוצרים ועוד.

סוגי מכרזים מקוונים

מכרז מקוון דינאמי - מכרז המתנהל בזמן אמת באמצעות מדיה אלקטרונית, על גבי רשת האינטרנט, כאשר מן הצד האחד יושבים נציגי הארגון ומן העבר השני, הספקים מגישים הצעותיהם.

מכרז מקוון רגיל - מכרז המתנהל באמצעות מערכת אלקטרונית שבו המציעים מגישים הצעותיהם לתיבת מכרז וירטואלית. המכרז מנוהל ומתועד על גבי המערכת הממוחשבת, עם זאת הגשת הצעות מתבצעת במעטפות רגילות.

לאחרונה הוספנו לסל הפתרונות גם מכרזים מקוונים ע"ג הפלטפורמה של i-Deal. לסרטון הדגמה:

יום רביעי, 9 בפברואר 2011

ניהול יעדים ומדדים ברכש

הגדר לעצמך, לעובדיך ולארגון מהם היעדים והמדדים על פיהם יימדד הרכש בארגון. מעבר לחסכונות, הקפד להכניס גם מדדי איכות שיכללו רמת שירות ללקוחותיך, זמינות מקסימאלית, התמקצעות, הרחבת מעגל הספקים ועוד. אחת לתקופה בדוק את שביעות הרצון של יתר העובדים בארגון מביצועי המחלקה ושפר בהתאם. תגמל את עובדיך לפי הצלחתם. יעדים אשר אינם מנוהלים באופן הדוק, סופם להצהיב ולהאביק בקלסר.

יום שלישי, 8 בפברואר 2011

דע להבדיל בין עיקר לטפל

כל מי שעוסק ברכש למד על בשרו שטיפול בזוטות גוזל זמן ומשאבים רבים ולרוב אין בו תועלת של ממש לתוצאות העסקיות של הארגון. מנגד, דווקא לעניינים הקטנים נטייה "לעשות רעש" בארגון. עשה הכל כדי לדלג באופן אלגנטי מעל המלכודת הזאת. הנח לזוטות ונהל תעדוף נכון. התרכז ברכישות גדולות ואסטרטגיות וגם בהן נהל את הפן המסחרי בלבד. אל תיגרר לויכוחים שאינם מן העניין. מידת ההצלחה תשתפר פלאים.

יום ראשון, 6 בפברואר 2011

תיעוד

נהל תיעוד מלא אחר כל פעילויות המו"מ. כך תבטיח מינהל תקין ותחסום מראש כל תלונה עתידית על הליך פסול. בנוסף, תגלה כי אט אט נוצר לנגד עיניך מאגר נתונים פורה ויקר מפז שישמש אותך ואת כל עובדי הארגון באופן מיטבי.

יום שבת, 5 בפברואר 2011

תום לב- לא רק סיסמא

לעולם אל תפנה לספק רק כדי לקבל הצעה, אם ברור לך מראש שלא תרכוש דרכו. מעבר לכך שהספק משקיע זמן ולעיתים כסף בהכנת ההצעה ומטפח ציפיות שווא, הרי שלטווח הארוך השיטה תפעל כבומרנג: ספקים רבים יסרבו להתמודד עבורך ותישאר עם הספק הקבוע שיהפוך למונופול ויתנהג בהתאם. פעל בהוגנות עסקית מקסימאלית, עפ"י אותם הכללים שאתה מצפה שינהגו בך. בל נשכח, כמעט כולנו לקוחות מצד אחד, אך ספקים של מישהו אחר מצד שני.

יום שישי, 4 בפברואר 2011

מחיר זה לא הכל

חיסכון בעלויות הינו אחד היעדים הראשיים של כל מחלקת רכש. למרות זאת, אסור באיסור חמור שהוא יהיה היעד היחיד. טרם כל הליך רכש, קבע מראש את קריטריוני הבחירה ואת משקלם היחסי. ראוי לתת משקל נכבד גם לאיכות המוצר, מידת התאמתו לצרכים, אופן אספקתו וכן, גם מידת האמון בספק המציע. גם אם תתן למחיר את המשקל הגדול ביותר, עדיין אל תשכח כי ליתר הפרמטרים השלכות רבות, לעיתים גם הן כלכליות לטווח הבינוני והארוך.

יום רביעי, 2 בפברואר 2011

הספק- שותף עסקי

למרות שלעיתים קל לראות בספקים אסופה של "תחמנים" המנסים לסחוט את הארגון, ברוב המכריע של המקרים המצב איננו כזה. הגישות המתקדמות ביותר בתחום הרכש רואות כיום בספק שותף עסקי ולא אויב. נסו לאמץ את ההנחה שלא כל הספקים מעוניינים לרמות. ככל שתפגינו יחסי אמון ותימנעו מלגרום לספקיכם להפסיד או להזיע יתר על המידה, כך תקבלו בחזרה שותפים עסקיים נאמנים אשר יעשו הכל כדי לעמוד בלוחות הזמנים, בלי תירוצים ואפילו בעלויות הוגנות.

יום שלישי, 1 בפברואר 2011

לקוחות הפנים- חברים ולא אויבים

איש הרכש, מוכשר ככל שיהיה, לא יכול ולא צריך להבין בכל נושא. מומחיותו והכשרתו מסייעים לו לנהל את הליך ההתקשרות באופן מיטבי, אך ללא שיתוף המנהל שיוזם את הרכישה, תהיה ההתנהלות חסרה וקלוקלת. ראו בקולגות שלכם "לקוחות פנים" והתייחסו אליהם כפי שמתייחסים ללקוח. שתפו אותם, התייעצו עמם, אל תתנגחו איתם. השתמשו בידע הרב שצברו בתחום הספציפי וגייסו אותם למשימה, מהר מאד תגלו שביחד תבצעו את העסקאות הטובות ביותר.

יום ראשון, 30 בינואר 2011

מה שלא כתוב- לא קיים

אין כל תועלת באפיונים ובמפרטים שביצענו בעמל רב, אם הספק אינו מקבל אותם מנוסחים היטב ובאופן מדויק. אל תחסכו במפרטים טכניים, הגדרות מסחריות, משפטיות וכל דרישה אחרת שברצונכם לקבל בסוף התהליך. ככל שהניסוח יהיה מפורט ומדויק יותר, כך תקבלו בדיוק מה שאתם זקוקים לו, השוואת הצעות הספקים תהיה על בסיס זהה וחילוקי הדעות לאחר חתימת ההסכם תשאף לאפס.

סובארו או מרצדס?

טרם כל התחלה של תהליך רכש, ראוי לעצור לרגע ולחשוב מהם הצרכים האמיתיים של הארגון. האם מה שרכשנו עד היום תאם לצורך או נבע מקיבעון מתמשך? האם אפשר להסתפק במוצר פשוט יותר מבלי לפגוע בתהליכים אחרים בארגון? האם אנו באמת זקוקים לזמן אספקה של שבוע למרות שלא תמיד קיימת לכך סיבה אמיתית? אפיון נכון של מפרטים וצרכים יכול לחסוך לארגון ממון רב ולא פחות חשוב מכך- לשפר את רמת השירות ואת זרימת העבודה.

http://www.rfp-consult.co.il/main.asp?sel_nav1=3&sel_nav2=4&sel_header=%D7%A8%D7%9B%D7%A9%20%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8%20%D7%97%D7%95%D7%A5&cat=site

יום שבת, 29 בינואר 2011

אמוציות ורכש

העיסוק ברכש הוא בין התחומים האמוציונאליים הקיימים. הוא מערב כוח, השפעה וכסף רב. כולנו יודעים לקנות, או לפחות ככה אנו חושבים, ולכן ננסה להתערב בעבודתו של איש הרכש, מה שלעולם לא ננסה, למשל, לעשות למנהל השיווק. אמוציות ועסקים לא הולכים יד ביד, לא כל שכן אמוציות ורכש.
המלצתנו- נטרלו את האמוציות דקה לפני תחילת העיסוק ברכש.

יום רביעי, 26 בינואר 2011

מה זה רכש במיקור חוץ?

למרות שברבות הזמן צברנו לא מעט לקוחות גדולים, פתרונות ברכש עדיין נשמע לחלק ממנהלי ארגונים שונים כעניין הדורש הסבר והרחבה. לשמחתנו, אין יותר מדי חברות המספקות שירותים דומים לשלנו. למעשה, במובן מסויים אנו אף יחודיים בתחומנו, אם לוקחים בחשבון את האופן הספציפי בו השירות מסופק ללקוח. למרות שהאתר שלנו מבהיר היטב את מהות השירותים והרעיון העומד מאחוריהם, צרפנו מצגת קצרצרה שתעשה קצת סדר.


כל הוצאה היא רכש

לא מעט ארגונים נוטים לחשוב בטעות, כי רכש מתייחס למוצרים ספציפיים בלבד. למשל, לרכיבים אלקטרוניים, לחומרי הגלם לייצור, או לכל היותר לתפריטים הדרושים לתפעול שוטף כמו פריטי ריהוט, מיזוג וציוד חשמלי. בכך הם למעשה מאבדים פלח הוצאות ניכר המהווה רכש לכל דבר. למעט משכורות לעובדים, כל הוצאה היא רכש טהור. החל משירותים שונים (שמירה, ניקיון, הסעדה), דרך יועצים הפועלים בארגון ועד- תאמינו או לא- ארנונה, חשמל ומיסוי מוניציפאלי. למרות שאלה האחרונים נוטים להיתפש בתודעה כגזירה משמים שאין כל ברירה אלא לקבלם בהכנעה, האמת הפוכה לחלוטין. יש מה לעשות, והרבה. באמצעות התנהלות נבונה, ניתן לחסוך ברוב המקרים עשרות אחוזים בעלויות הארנונה והחשמל, ולעיתים אף לקבל החזרים רטרואקטיביים אשר יכולים להגיע למיליוני שקלים בארגונים גדולים.
אנו יודעים לבצע ניתוח הוצאות מקיף בארגון ולאתר את גורמי ההתייעלות בכל התחומים, גם בארנונה וחשמל. כל דקה שהארגון אינו מטפל בנושאים אלה באותן מתודולוגיות של רכש- היא דקה מבוזבזת.

http://www.rfp-consult.co.il/main.asp?sel_nav1=3&sel_nav2=14&sel_header=%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%AA%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA&cat=site

כמה הבהרות על פתרונות הרכש

רבים מלקחותינו הפוטנציאלים מגלים בפתרונות שאנו מציעים עניין רב. הם מבינים את היתרונות הרבים והייחודיים לארגון ושואלים את השאלות הנכונות, הטבעיות, כדי לוודא שהם אכן עושים את הדבר הנכון.
חששות ומחסומים פסיכולוגיים הינם דבר מובן וטבעי בהחלט, בעיקר כאשר מדובר בפתרון הנוגע בתהליך כה מרכזי ומשמעותי כרכש. מה אנחנו בדיוק מציעים? האם זה לא מסוכן להוציא את הרכש למיקור חוץ? האם לא עדיף לגייס עובד? מה קורה עם מערכות המידע? מהם הסיכונים ומהם היתרונות? האם עובד מיקור החוץ לא יהפוך ביום מן הימים לעובד קבוע בארגון? ומה אם נרצה לקלוט אותו בעצמנו?
שאלות אלה ודומות להן עולות בפגישותינו מול מנהלים רבים. החלטנו לרכז את התשובות בדף "שאלות נפוצות" בהיר וממצה. נשמח לענות על כל שאלה נוספת גם כאן.
http://www.rfp-consult.co.il/main.asp?sel_nav1=2&sel_nav2=37&sel_header=%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA&cat=site